Vlegeldag bij het Mooi Leven Huis

In augustus wordt in Bennekom elk jaar een Vlegeldag georganiseerd. Dit jaar kon dat vanwege Corona niet doorgaan. Jammer voor alle bewoners van het Mooi Leven Huis. Maar één van de medewerkers van het Mooi Leven Huis, Nicole, organiseerde op deze dag een eigen mini-Vlegeldag voor de bewoners. Nicole plaatste een oproep op Facebook met de vraag of er iemand was die met een tractor bij het Mooi Leven Huis wilde komen. En met succes. Het was tevens de eerste activiteit in het kader van de dagbesteding van de bewoners, het zogenaamde VonQelen.
Nicole: “ik werd er zo blij van, we VonQelen nog even na!”
Er kwamen twee mannen met een tractor uit Zetten. Alles moest uiteraard Corona-proef. De mannen met de tractoren bleven op afstand van de bewoners en van de medewerkers.
Om voor alle bewoners een VonQuel-Vlegeldag te maken, gingen de bewoners per 3 naar buiten. Voelen, kijken, horen, ruiken, gas geven en zelfs de toerenteller zien draaien, waren prachtige ervaringen. Iedereen had een rode zakdoek om. Nicole zelf was in mooie boeren kledij. Ze is zelf dol op Vlegeldag en de oud Lunterse dag. Een stukje geschiedenis uit deze omgeving wat de meeste bewoners van het Mooi Leven Huis niet kennen, maar wat ze graag met ze wilde delen. Vlegeldag wordt altijd gevierd in de laatste week van augustus. Boeren haalden dan tarwe van het land. Met een vlegel werd het koren plat geslagen. Daarna was er een boeren maaltijd en er werd feest gevierd omdat de oogst was binnen gehaald. Ook onze bewoners hebben genoten, heerlijk gegeten en geVonQeld.

info@mooilevenhuisbennekom.nl