Onze droom "het Huis"

Het Mooi Leven Huis in Bennekom
Het Mooi Leven Huis staat aan de Langhoven in Bennekom. Een prima locatie midden in de gemeenschap van Bennekom, in de buurt van een aantal sportverenigingen en op loopafstand van het centrum.

Het ontwerp van het huis is door de architecten gemaakt op basis van de ideeën, wensen en eisen die door de ouders/verzorgers van de bewoners samen met professionele zorgmedewerkers vooraf zijn aangedragen. Belangrijk uitgangspunt was dat het gebouw het Mooi Leven concept ondersteunt. Het vooraanzicht laat duidelijk het idee van drie villa’s zien dat de architecten als basisvorm hebben gehanteerd. Het Mooi Leven concept vraagt dat je de bewoners gunt om hun eigen leven te leven, waarbij het leven vooraan staat en zorg invoegt. Een leven zoals je dat voor jezelf zou wensen. Dat betekent dat het huisvestingsconcept zo moet zijn dat het Mooi Leven mogelijk maakt.

Het huis bestaat uit drie woonlagen en biedt plaats aan drie groepen van negen bewoners. Iedere groep heeft de beschikking over een grote centrale woonkamer met een open keuken. Rondom de woonkamer liggen de negen individuele studio's van de bewoners. De bewoners kunnen hier bezoek ontvangen, zonder dat de anderen in de centrale woonkamer hierdoor gestoord worden. De centrale woonkamer heeft op de begane grond een eigen terras en op de verdiepingen een groot balkon. De studio's bestaan uit een woon/slaapkamer met een klein keukenblokje en een aparte badkamer. Elk studio heeft tevens een Frans balkon om bij goed weer de frisse buitenlucht binnen te laten. 
In het souterrain van het gebouw komen drie dagbestedingsruimtes en een aantal andere algemene ruimtes. Het is onder andere de bedoeling om hier ook een snoezelruimte en een snoezelbadkamer in te richten. Door toepassing van een verlaagd terras aan beide zijden van het gebouw, komt er voldoende daglicht in de dagbestedingsruimtes en is er de mogelijkheid om bij goed weer lekker buiten te zitten.

Rondom het huis is er ook voldoende ruimte voor activiteiten buiten. Aan de achterzijde bevindt zich een ruime achtertuin met de mogelijkheid om verschillende plekken te creëren waar men samen of individueel kan genieten van het buiten zijn. Bij de invulling van het genieten denken we bijvoorbeeld aan een belevingstuin en een klein dierenverblijf.

Al met al een droomhuis met voldoende mogelijkheden binnen en buiten om een Mooi Leven te realiseren voor de bewoners samen met hun familie, vrienden, begeleiders én de gemeenschap in Bennekom.

Voorzijde Mooi Leven Huis Bennekom

Achterzijde Mooi Leven Huis Bennekom

Zijkant Mooi Leven Huis Bennekom

Terras achterzijde Mooi Leven Huis Bennekom

Trappenhuis Mooi Leven Huis Bennekom

Trappenhuis Mooi Leven Huis Bennekom

Gang Mooi Leven Huis Bennekom

Hal/woonkamer Mooi Leven Huis Bennekom

Woonkamer Mooi Leven Huis Bennekom

Woonkamer Mooi Leven Huis Bennekom

Studio Mooi Leven Huis Bennekom

Studio Mooi Leven Huis Bennekom

info@mooilevenhuisbennekom.nl